2012年9月18日 星期二

Gebakken stukjes varkenvlees met zoet-zure saus

Op afgelopen zondag heb ik een gerecht (gebakken stukjes varkenvlees met zoet-zure saus) om Thuisafgehaal te aangeboden.
Helaas heeft niemand het gekregen.
Maar ben ik blij dat mijn schoonmoeder, schoonzus en vriendin om mijn dit gerecht bij hun facebook te helpen sturen. Hartelijk bedank, dames!

Gebakken stukjes varkenvlees met zoet-zure saus:


Dit gerecht is typsiche chinese familie eten, kunt het saus je maag en tong stimuleren.  Heel lekker!!  Dit is makkelijk om te maken.  Wil je het proberen?

Portie - 2 personen

300g Hamlapen, in stukjes
2 parpikas, in stukjes
1 ui, in reepjes
2 tenen knoflook, in plekjes
1 blikje ananas, in stukjes
1/2 ei
100g bloem
200ml olie

Saus:
4 el ketuchup
4 tl suiker
2 el azijn
1 el soya saus
1/2 tl Lea&Perrins worcestershire saus
ananas siroop van het blikje
zout & pepper

1. Gemarineerd stukjes varkenvlees met zout, pepper en 1el olie. Houden het vlees in koelkast voor minimaal 2 uur.
2. Maakt het saus. Proef en kalibreren het je smaakt.
3. Meng ondertussen het varkenvlees met 1/2 ei. Rol het vlees door het bloem.
4. Verhit 200ml oile in een wok, toen deze heel heet worden (je kunt om het heet met een bamboo stukje te proberen. Vind je een stukje met kleine bubbles, dat is klaar.)
5. Voeg het vlees in een wok toe.  Bak dit in twee kanten in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder aluminiumfolie.
6. Verhit 2el oile in een wok. Voeg ui, knoflook, parpikas en ananas toe en roerbak 2 mins mee. Schenk de saus erbij en roerbak nog 3 mins of zie je de saus dikker worden.
7. Voeg het vlees toe en roerbak 1 min . Zorg ervoor dat de saus is met het vlees.
8. Schep in 4 diepe borden. Serveer met de rijst of bami.

Eet smakelijk!!

沒有留言:

張貼留言